Sudjelovanje na LKLK konferenciji u Rijeci (19-20. listopada 2012.)

Ovaj vikend (19-20. listopada 2012.) održan je i LKLK2012. U petak je održano 6 predavanja a u subotu 2 radionice i installfest. LKLK polako postaje događaj na državnoj razini pa smo tako ove godine imali predavače iz Zagreba i Osijeka.

Konferenciju je otvorio prof Željko Jeričević s prikazom primjene open source rješenja a posebno androida u edukativne svrhe. Vedran Živičnjak, Igor Vuk i Marin Bjeliš su nastavili s open sourceom u biznisu a nakon toga već drugu godinu zaredom video montaža pod Linuxom.

Nakon pauze +Matko Hrvatin  dotaknuo se autorskih prava, licenci i slobode, a +Vlado Blažon je pokazao kako su izgledali njegovi prvi koraci u svijetu Linuxa. +Vedran Miletić je otkrio tehnike sprečavanja prepisivanja korištenjem Linuxa a +Valent Turkovic i +Valentino Šefer su predstavili hrvatsku inačicu projekta Otvorena mreža.

U subotu je uslijedio nastavak projekta, uz veliku mogućnost da se neki čvor Otvorene mreže uskoro pojavi i u Rijeci, a radionica se malo i odužila i upala u termin installfesta, što se na kraju pokazalo manje bitno jer su današnje distribucije očito dovoljno jednostavne da installfestovi nisu ni previše potrebni. Završilo se radionicom montaže i vizualnih efekata na kojoj se pojavio poveći interes sudionika te je vrlo moguće da se uskoro održi i detaljnija.

Galerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *