RTL-SDR: Softverski Definirani Radio za manje od 100kn

433 cap 433Mhz test
USB DVB-T prijemnici koji su utemeljeni na tehnologiji RTL2832U čipa mogu se koristiti kao jeftini softverski definirani radio s kojim je moguće hvatati sve od meteoroloških stanica, satelita ili GPS-a, pa sve do ham radio prijenosa sa međunarodne svemirske postaje. Na slikama je moguće vidjeti dio signala za daljinsko upravljanje električnim instalacijama na 433 MHz koje planiramo reproducirati preko Arduina i TP-link tl-wr703n routera.

SDR je sustav u kojem su komponente implementirane u softver umjesto tradicionalne hardverske izvedbe. RTL-SDR dopušta pregledavanje velikog dijela VHF i UHF frekvencija od 52 MHz do 2,2 GHz.

Iako je RTL-SDR sjajna alatka za hvatanje širokog spektra radijskih frekvencija, važno je napomenuti da zakon o elektroničkim komunikacijama zabranjuje slušanje, korištenje i prosljeđivanje sadržaja radijskih poruka ne namijenjenih javnosti.

Za detaljnije informacije i popis podržanih uređaja pogledajte rtl-sdr – OsmoSDR.

3 thoughts on “RTL-SDR: Softverski Definirani Radio za manje od 100kn

  1. Koji je prijemnik najlakse nabaviti? jer znam da je bilo neke price i da neke kartice koje bi trebale imati taj cip, dolaze sa drugima itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *