Arduino Day 2015.!

ARDUINODAY15_banners_720x300

U suradnji s ZTK grada Osijeka i ZTK Osječko baranjske županije, #labOS hacklab organizira dan otvorenih vrata u subotu, 28. ožujka, kada se slavi nastanak Arduina. Događaj se odvija na svjetskoj razini te se njegovo obilježavanje organizira i u Osijeku!

Održat će se predavanje “Uvod u Arduino”, o Arduino tehnologiji koje će posjetitelji moći odslušati, a sukladno s predavanjima organizirat će se i radionice na kojima će postojati mogućnost sudjelovanja u izradi različitih programa koristeći Arduino, kako bi se svi upoznali s njegovom funkcionalnošću. Kako bi se Arduino što više približio zainteresiranim posjetiteljima, demonstrirat će se praktična primjena Arduino tehnologije na različitim primjerima kao što su LED kocka, RFID čitač, očitavanje senzora i još mnogo drugih. U planu je i video streaming, tijekom kojega će se paralelno moći odgledati odvijanje Arduino Day-a u Zagrebu.

Cijeli dan je otvoren posjetiteljima da dođu i pogledaju što ih zanima, pitaju kako što funkcionira i jednostavno pogledaju što se događa i radi s Arduinom. Predavanja, radionice, projekti i predavanja za sve!

Vremensko odvijanje događaja je sljedeće:
9:00 – otvaranje vrata, demonstracije i projekti (do kraja dana)
15:00 – video streaming “Arduino Day 2015. u Zagrebu”
16:00 – radionica uz predavanje “Uvod u Arduino”
19:00 – zatvaranje vrata

Ukoliko vam pojam Arduina nije jasan, slijedi par informacija o toj vrsti tehnologije:
Arduino je razvojni sustav za programiranje mikrokontrolera, odnosno, omogućava stvaranje uređaja koji omogućavaju spajanje računala s fizičkim svijetom. S obzirom na svoju upotrebljivost i funkcionalnost, Arduino uređaji su se razvili u više različitih vrsti od kojih su u širokoj upotrebi Arduino UNO, Arduino Leonardo, Arduino Mega, Arduino Nano i još mnogi drugi.

Posjetite nas 28. ožujka, velika dvorana Doma tehnike, na adresi Trg Jurja Križanića 1, upoznajte se s Arduinom i postanite dio svjetskog Arduino Day-a 2015.!

Linkovi:
Arduino Day 2015. worldwide
Arduino Day 2015. Osijek

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *